Du behöver löpande kolhydrater när du tränar. Av det du vanligtvis fyller på med – potatis, ris eller pasta – är pastan den oslagbart mumsigaste maten! Men det finns också olika sorters pasta och det är extra gott om du väljer en smakrik sort. Kolhydrater kan användas både som uppladdning en viss tid före träningen, och som påfyllnad efteråt.
Mumsigt, hundraårigt pastarecept
Den allra godaste pastan är italiensk. I över 140 år har https://www.barilla.com/sv-se/ tillverkat äkta italiensk pasta. Barilla har närapå blivit ett naturligt val för många. Det finns flera läckra recept och matkombinationer som passar den tränande personen – ett exempel på att hälsa och smak går hand i hand. Barilla bedriver också hållbarhetsarbete där man ser till att råvaror odlas miljövänligt och att människor tas väl omhand.
Goda anledningar att äta pasta
Pasta är som bensin. Kolhydraterna bryts ner i kroppen och blir till bränsle. Pasta är också din bästa träningskamrat eftersom den ger ett bra tillskott av kolhydrater när du behöver det. Traditionell pasta är tillverkad av durumvete och bildar tillsammans med sallad och grönsaker en bra måltid som mättar länge. Om du äter fullkornspasta finns det även fibrer och mineraler i denna, samt lite mer vitaminer. På Barillas hemsida https://www.barilla.com/sv-se/ finns det tips på läckra pastarecept med eller utan såser som du kan hämta inspiration från.
Nya pastasorter börjar också bli vanligare. För den som inte vill äta så mycket mjöl finns det pasta som görs på exempelvis quinoa. Det finns också pasta för den som är glutenintolerant. En bra sak med pasta är att du kan äta den både varm och kall. Du kan förkoka exempelvis en läcker Barilla Fusilli-skruvar, låta den svalna och blanda i hackad sallad, tomat, lite strimlad rökt kyckling och olivolja. Detta smakar gott både varmt och kallt och man kan enkelt ta med sig den till träningen för att fylla på direkt efteråt.